It is time for Swedish Paper Chef again, this time hosted by Anne. So sorry, just Swedish today... I don´t think I will translate it this time, my throw-together with the given ingredients broccoli, sundried tomatoes, shrimps and cheese of some kind will hardly go down in history. But I got rid of some leftovers and it was OK! And bye-bye again, for a couple of days. The weather is going to be nice the coming days so we will take a sailing trip to the beautiful town Mariefred. I will be back on Friday when it is time to sieve my limoncello.
Och nu över till svenskan. Jag lider av lite "gah-semestern-är-snart-slut"-blues och kände mig lite oinspirerad fast ingredienserna kändes väldigt goda och lätta att kombinera. Min grundtanke var att göra något slags paella men slutprodukten har inte så mycket med paella att göra, snarare pyttipanna... Och blogger vägrar ladda upp bilder för tillfället så ni får väl försöka tänka er en stekpanna med en massa broccoli, ris, räkor, halloumiost...
Jag började med att koka ett par portioner råris i buljong, ja i själva verket gjorde jag det i förrgår för att använda till annat och fick en massa över. Sedan kokade jag jättefin broccoli, köpt på Rosendals trädgårdar, i stora buketter och spolade av den med iskallt vatten så den behöll färgen. Ställde åt sidan. Fräste en halv liten purjolök, lite röd chili, en halv överbliven zucchini och blötlagda soltorkade tomater tillsammans med räkorna. Sedan blandade jag detta med riset i pannan, lade på broccolin överst för jag tyckte den var så stilig, och toppade med ett par skivor halloumi - denna guds gåva till ostälskarna.
Inga märkvärdigheter, men enkelt och gott och framför allt ett bra sätt att ta vara på rester. Man kan ju använda lite vad som helst!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Have fun. Loks like a short, nice and affordable Göta Canal trip, which is still on my dream vacation list.
Det later ju gott, en klar kandidat for snabbt o gottkategorin tror jag!
Post a Comment