August 27, 2006

Cyberkocken igen

Jaha, dags för Cyberkocken igen. Den här gången var det väääldigt spännande ingredienser för mig som har svårt för inälvsmat - kycklinglever, mandel, mozzarella och svamp. Förutom att den där levern var en riktig utmaning (har länge velat få "en spark i baken" att börja laga och testa detta, jag vill så gärna gilla inälvsmat för det är ju nyttigt och billigt...) hade jag inga svårigheter att hitta på vad jag skulle göra - det skulle behöva gå fort och jag ville ha med bladpersilja för jag hade så mycket över. Därför beslöt jag rätt snabbt att göra en variant på min gamla favorit varm kycklingsallad (egen konstruktion), fast byta ut kycklingkött mot kycklinglever istället, och gratinera den på en varm macka med mozzarella och mandel. So far so good. Det var bara det, att jag fick inse att lever är verkligen inget för mig. Jag smakade och smakade, men det går inte. Däremot (och detta är konstigt) så kunde jag känna att det var gott, på något sätt. Fast jag själv har så svårt för leversmaken och konsistensen så tror jag att en leverälskare skulle kunna älska detta! Ni får väl testa själva...

Och blogger vägrar ladda bilder idag. Igen. Så den får ni vänta på!

Clivias levertoast med svamp och persilja
4-5 portioner
200 gram kycklinglever i småbitar
1 finhackad schalottenlök
3 stora champinjoner och en påse kantareller från frysen
ca 1 dl grovhackad slätbladig persilja
salt, peppar, balsamvinäger
4-5 skivor gott bröd
4-5 stora skivor mozzarella
ca 1 dl grovhackad mandel

Fräs lever, svamp och lök i lite smör eller olja tills allt har fin färg, krydda och häll i någon matsked vinäger (jag använder alltid balsamvinäger till svamp, det blir så gooott.) Låt puttra ett par minuter. Rör ned bladpersiljan och fördela röran på brödskivorna. Lägg på lite mozzarella på varje macka och gratinera i ugn tills osten smält och fått lite färg. Rosta mandeln i het stekpanna. Servera bums med lite grönsallad till och mandelhack på. Mums - om man gillar lever i alla fall... Kanpen går för övrigt vidare! Jag har 200 gram överbliven lever i frysen som ska testas till något annat!

2 comments:

Anne said...

Haha, jag fegade ur ännu mer och gjorde... ingenting. :)

Karin said...

Det är lite roligt att titta runt på bloggarna för det verkar inte som någon är riktigt förtjust i kycklinglevern